Eagle Space Group

Репрезентација Србије на Светском првенству у минифудбалу WMF 2019 - Перт, Аустралија

Позив волонтерима 1
Позив волонтерима 2
Пуномоћ за Ивана Милетића за ангажовање српске дијаспоре у Аустралији
Могућности за српску дијаспору за спонзорисање Репрезентације Србије на Светском првенству у минифудбалу WMF 2019 у Перту у Аустралији

О репрезентацији Србије на Светском првенству у минифудбалу WMF 2019 у Перту

Аустралија ће бити домаћин Светског првенства у минифудбалу WMF 2019

Трећи Светски куп одржаће се у Перту, у главном и највећем граду аустралијске државе Западне Аустралије. Одлука је донесена 27. јуна на ванредној Генералној скупштини Светске федерације у минифудбалу.

Две земље су биле у трци за домаћина: Аустралија и Казахстан. Њихови представници су члановима Генералне скупштине изнели презентације, услове и понуду за организацију предстојећег такмичења, након чега су одговорили и на питања учесника.

Само пуноправни чланови Светске федерације имали су право гласа, а Аустралија и Казахстан су такође изузете од гласања. На састанку су учествовала и три придружена члана WMF, Гватемала, Велика Британија и Нигерија, али им није било дозвољено да буду део процедуре гласања.

Председник аустралијске Федерације у минифудбалу, Мигуел Ангел Марон Николс, захвалио се свим земљама које су подржале њихову понуду:
“У аустралијској Федерацији у минифудбалу, желимо да кажемо да смо веома задовољни и узбуђени што смо освојили понуду за Светско првенство WMF 2019 против веома јаког кандидата Казахстана. Захваљујући свим земљама које нас подржавају, Аустралија ће угостити свет. Видимо се 2019. “


Господин Филип Јуда, председник Светске федерације у минифудбалу, рекао је овом приликом:
“Желим да честитам кандидатима јер су њихове понуде заиста добро припремљене. То није само фраза, већ чињеница. Честитке Аустралији. Почећемо да радимо више на припремама како бисмо приредили незабораван догађај свим нашим члановима, домаћим и гостима. “


Планирано је да се турнир одржи у јесен следеће године, на мобилном стадиону у близини центра Перта. Према недавно изабраном домаћину, тај временски период је савршен за аустралијску Федерацију да промовише Светско првенство у Перту јер има просечну температуру од 24 степена у 19 сати и у току је школски распуст који ће активирати првенство. .

Такође, аустралијска Федерација ће отворити Фестивал мини фудбала који ће укључити средња предузећа, барове, партнере и још много тога што ће се побринути за мушкарце и жене старости од 5 до 65 година. Такође имају намеру да обезбеде и промовишу своју мултикултуралност у Аустралији како би привукли људе свих раса и узраста.

Аустралија има једну седмицу да одреди датуме. Исто тако, Извршни одбор је на Генералној скупштини размотрио предлог да се земљи која није освојила домаћина 2019. године понуди да буде домаћин Светског првенства WMF 2021. Ако не, Генерална скупштина је овластила Извршни одбор да направи нови рок за подношење понуда домаћина Светског првенства 2021.